submit

DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival 2020

From Jan. 27, 2020 until Feb. 2, 2020

Regulations


The international programme is selected by invitation only, there is no open submission for international films.
Only Finnish productions/co-productions can submit to this festival (to Finnish premieres and New Finnish Visions – Student Films programme).
SÄÄNNÖT ELOKUVAN ILMOITTAMISEEN
DOCPOINT – HELSINGIN DOKUMENTTIELOKUVAFESTIVAALILLE 2020:

KOTIMAINEN ESITYSSARJA & UUSIN SILMIN -OPISKELIJASARJA
KOTIMAISEN ESITYSSARJAN VALINNAT:

DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kotimainen esityssarja esittää vuoden merkittävimpiä suomalaisia dokumenttielokuvia. Festivaali tuo elokuvat ja niiden tekijät yleisön ja median tietoisuuteen. Kotimaisen esityssarjan elokuvat valitsee vuosittain vaihtuva raati, jonka puheenjohtajana toimii DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n taiteellinen johtaja.

UUSIN SILMIN - NEW FINNISH VISIONS -OPISKELIJASARJAN VALINNAT:

Kotimaisten Uusin silmin - New Finnish Visions -opiskelijatöiden sarjan valitsee sitä varten erikseen nimetty raati kotimaisten oppilaitosten tuottamista opiskelijaelokuvista.KOTIMAISEN SARJAN SÄÄNNÖT

1. OSALLISTUMISEDELLYTYKSET
Festivaali esittää AINOASTAAN dokumenttielokuvia. Valinnoissa painotetaan luovaa ja elokuvallista toteutusta. Tv-ohjelmat, esittelyvideot, musiikkivideot, mainostuotannot ja opetusohjelmat jätetään käsittelemättä.
• Viralliseen kotimaiseen esityssarjaan valitaan vain kotimaisia ensi-iltoja. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen DocPointin esitystä valittua elokuvaa ei ole esitetty julkisesti Suomessa eikä sillä ole muuta julkista levitystä. 

• Elokuvan päätuotantomaan (tuotantoyhtiö) on oltava Suomi. Elokuvalla saa olla muita osatuotantomaita. 

• Opiskelijatyösarjaan tarjottavien elokuvien tulee olla suomalaisten oppilaitosten tuottamia. 

• Kotimaisen sarjan elokuvien on oltava valmistuneita 6.10.2018 tai sen jälkeen. Elokuvaa, joka on ilmoitettu festivaalille aiempina vuosina, ei voi ilmoittaa kotimaiseen sarjaan uudestaan. 

• Elokuvan kestolle ei ole rajoituksia. 

• Ilmoittautumisen yhteydessä elokuvasta linkitetään raadin katsottavaksi valmis versio (mahdollisen työkopion jättämisestä on sovittava erikseen). 

• Lähettäjän vastuulla on tarkistaa, että esivalintaan lähetetyt tiedostot ovat toimintakunnossa. 

• Festivaali ei maksa esityskorvausta esityssarjoihin valituista elokuvista. 

• Valittujen elokuvien esityskopiot tulee toimittaa englanninkielisellä tekstityksellä (jos kieli on suomi tai muu kuin englanti). Jos elokuvan kieli ei ole suomi, pyydämme toimittamaan elokuvasta myös suomeksi tekstitetyn version yleisömme toiveesta. Kotimaisen sarjan elokuvat esitetään festivaalilla ainakin kahdesti, ja mahdollisuuksien mukaan toinen näytöksistä esitetään suomenkielisin, ja toinen englanninkielisin tekstityksin.
• Valittujen elokuvien esitysformaatti on DCP. Elokuvan lähettäjä vastaa DCP-elokuvakopion toimituksesta festivaalille. 

• Elokuva on ilmoitettava määräaikaan mennessä. Myöhässä lähetettyjä elokuvia ei oteta käsittelyyn. 


2. ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu Reelportin kautta (www.reelport.com). Täytä ilmoittautumislomake, lataa Vimeo-linkki, lataa vaaditut kuvat sekä tekstimateriaalit ja täytä muut lomakkeessa vaaditut kohdat. 

Kotimaiseen sarjaan tai Uusin silmin –oppilastyösarjaan ei ole ilmoittautumismaksua. Huomaa kuitenkin Reelportin perimä latausmaksu kaksi (2) euroa. 

HUOM: Ilmoittautuminen on jaksotettu kaksivaiheiseksi ja vain ajoissa tulleet hakemukset käsitellään: 


· Ensimmäisen vaiheen haku on 31.5.­–31.7.2019.
Tällöin ilmoitetaan 6.10.2018 – 31.7.2019 valmistuneet elokuvat.

· Toisen vaiheen haku on 1.8.–3.10.2019.
Tällöin ilmoitetaan 1.8.2019 tai sen jälkeen valmistuneet elokuvat.

Elokuvan voi ilmoittaa vain henkilö, jolla on oikeus luovuttaa DocPointille oikeus elokuvan esittämiseen festivaalilla. Oikeuden tulee sisältää kolme (3) esityskertaa kertaa festivaalin valitsemilla näytöspaikoilla ja näytössaleissa. Lisäksi elokuvan ilmoittaja luovuttaa erillisellä suostumuksella festivaalille oikeuden esittää elokuva 1–3 kertaa festivaalin jälkeisissä yleisölle maksuttomissa DocPoint-jatkot -näytöksissä Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuurikeskuksissa.

3. VALITUT ELOKUVAT
Festivaali ilmoittaa valinnoista tekijöille joulukuun alussa. Valittujen elokuvien lähettäjille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Elokuville, joita ei ole valittu ei ilmoitusta lähetetä. 

Esityssarjoihin valittujen elokuvien esityskopioiden (DCP) tulee olla festivaalitoimistossa viimeistään 3.1.2020.

4. PALKINNOT
Festivaali jakaa kotimaisille elokuville kaksi tunnustusta:
1. Katsojien suosikki -palkinto (DocPoint Audience Award) jaetaan yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneelle Kotimaisen esityssarjan elokuvalle. Katsojien suosikki -palkinto on 2000 euron arvoinen.
2. Kriitikon valinta -kunniamaininnat (Critic’s Choice) jaetaan kansainvälisen elokuvakriitikon valitsemille 1-3 Kotimaisen esityssarjan elokuvalle. Valinnat tekevä kriitikko kirjoittaa tunnustuksen saaneista elokuvista kansainvälisissä julkaisuissa festivaalin jälkeen.

5. DIGITAALINEN ELOKUVAMARKET

DocPoint toimii myös kotimaisten dokumenttielokuvien lähettiläänä. Festivaalin kansainvälisillä media-akkreditoituneilla, kansainvälisillä elokuvavierailla sekä valikoitujen yhteistyöfestivaalien programmereilla on mahdollisuus tutustua Kotimaisen sarjan elokuviin katselulinkkien kautta. Festivaalivuoden ajan DocPoint tarjoaa listaa valikoiduille arvostetuille yhteistyöfestivaaleille. Kotimaiseen sarjaan ja Uusin silmin -oppilastyösarjaan valitut elokuvat antavat erikseen ilmoittautumisen yhteydessä suostumuksensa elokuvan näyttämiseen tässä yhteydessä. Elokuvan ilmoittajan tulee toimittaa katselulinkin tiedot DocPointille viimeistään 2.12.2019. Tekijä vastaa katselulinkin toimivuudesta ja ilmoittaa uuden linkin/salasanan, mikäli se vaihtuu. 


6. MARKKINOINTI

Festivaalilla on oikeus julkaista valituista elokuvista kuva- ja tekstiaineistoa festivaalin ja elokuvan markkinoimiseksi. Festivaalilla on oikeus tehdä ja käyttää ohjelmistoon valituista elokuvista korkeintaan 10% tai max. 3 minuuttia kestäviä trailereita ja otteita festivaalia käsitteleviin medioihin ja internetiin. Ilmoittaja sitoutuu toimittamaan festivaalille valitusta elokuvasta kolme hyvälaatuista still-kuvaa, sekä trailerin 2.12.2019 mennessä. 


TIEDUSTELUT JA ONGELMATILANTEET
Ilmoittautuminen, säännöt, aikataulut ja lisätiedot:
DocPointin tuotantokoordinaattori Jaana Eskola
jaana.eskola(at)docpoint.info +358 50 455 8446

Reelportin tekninen tuki ilmoittautumislomakkeeseen liittyen:
Ilmoittautumislomakkeen tai elokuvan latauksen teknisissä ongelmissa, ota yhteyttä Reelport- asiakastukeen:
 support (at) reelport.com / tel +49 221 399 03 632 (kieli: englanti).

Attachments

UUSIN SILMIN - OPISKELIJASARJA / NEW FINNISH VISIONS - STUDENT FILMS

Currently, there is no open submission period for this competition.

Kotimainen esityssarja / Finnish Premieres

Currently, there is no open submission period for this competition.

About

This Festival was founded in 2001

DocPoint – Helsinki Documentary Film Festival is one of the largest documentary film festivals in the Nordic countries. In Finland, it is the only festival solely dedicated to documentary films.
DocPoint expanded to Tallinn in 2010, which makes DocPoint the world’s only festival happening in two countries at the same time.

The next edition of DocPoint takes place in Helsinki 27 Jan – 2 Feb 2020.

The aim of DocPoint is to give the people an opportunity to see some of the most talked-about documentary films of the past year. It is also a prestigious venue for Finnish documentary film. DocPoint’s New Finnish Documentary Films Selection includes annually some of the most anticipated premieres of the year.

In addition to film screenings, DocPoint includes also seminars, lectures, discussion and clubs. In addition to DocPoint festival, DocPoint-elokuvatapahtumat ry (DocPoint Film Events), also organizes the year-round, national documentary film event for children and youth DOKKINO and the monthly Doc Lounge Helsinki club.

---

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali on yksi Pohjois-Euroopan arvostetuimmista ja suurimmista dokumenttielokuvafestivaaleista sekä ainoa dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali Suomessa. Festivaalilla vierailee vuosittain n. 30 000 kävijää.

DocPointin elokuvaohjelmisto koostuu vaikuttavimmista uusista kotimaisista dokumenttielokuvista, uusia kotimaisia opiskelijatöitä esiin tuovasta “Uusin silmin - New Finnish Visions” -sarjasta sekä laadukkaimmista kansainvälisistä uutuuselokuvista. Festivaaliviikon aikana järjestetään myös ammattilaisille suunnattuja workshoppeja ja keskusteluja, oheistapahtumia, klubeja sekä yleisölle avoimia kohtaamisia kotimaisen ja kansainvälisten elokuvatekijöiden kanssa. Festivaalin teemoista järjestetään keskustelutilaisuuksia, joissa on mukana eri alojen asiantuntijoita.

DocPoint-elokuvatapahtumat järjestää myös valtakunnallista ja ympärivuotista lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINOa sekä kuukausittain järjestettävää dokumenttielokuvaklubia Doc Lounge Helsinkiä.

19. DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 27.1.–2.2.2020. Tapahtuman järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.

Address

DocPoint-elokuvatapahtumat ry
Simonkatu 12 B 13 FI
00100 Helsinki
Finland